Site: Home > Behandelingen > Liposuctie > FAQ

FAQ

Wat is de beste periode voor een microcanulaire vibro liposuctie?

De beste periode voor een liposuctie is niet exact vast te stellen. De patiënt bepaalt zelf wat de beste periode is voor de behandeling. Dit in verband met zakelijke activiteiten, vakantie, sport, etc.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt gemiddeld één á twee uur.

Doet het pijn? Hoe lang?

De behandeling wordt poliklinisch, dus onder plaatselijke verdoving, ten uitvoer gebracht en is om deze reden bijna pijnloos. Het hangt van het te behandelen gebied af hoe pijnlijk de behandeling is. Indien nodig kan de patiënt buiten de plaatselijke verdoving via een infuus pijnstillende medicijnen toegediend krijgen.

Hoe lang duurt het voordat het definitieve resultaat zichtbaar is?

Na ongeveer 8 weken is een voorlopig definitief resultaat zichtbaar. Het hangt echter van de patiënt af hij/zij er over doet om te herstellen. De omvang van de ingreep is hierbij ook van belang. Het is echter zo dat na zes maanden tot 1 jaar bij iedere patiënt het definitieve resultaat zichtbaar is (100%).

Zijn er (blijvend) littekens zichtbaar na de behandeling?

Vlak na de behandeling zijn er kleine littekens zichtbaar. Deze verdwijnen tijdens het genezingsproces. De littekens zijn maximaal 2,5 mm groot. 

Wanneer is het behandelde gebied volledig genezen?

Over het algemeen is het behandelde gebied na ongeveer zes maanden volledig genezen. Na zes maanden is ook een tweede behandeling mogelijk.

Is er een kans dat de huid op het behandelde gebied gaat hangen?

De huid zal na de behandeling niet gaan hangen dankzij het gebruik van stroomimpulsen. Tijdens de behandeling wordt de bovenhuidse vetlaag weggezogen en door het gebruik van deze stroomimpulsen verkleeft de overtollige huid met de onderhuid. Er ontstaat zo een mooi en glad huidoppervlak. De toestand van de huid wordt overigens onderzocht tijdens de eerste consultatie. Wanneer ze voldoende elastisch is zal ze zonder problemen
weer de goede vorm aannemen. Het uitzicht van de huid en de stevigheid ervan zullen niet aangetast worden. Wanneer de huid niet voldoende elastisch is kan ze slap of verkreukeld worden! Dit vormt dan een contra indicatie voor de ingreep!

Verdwijnen cellulitis en striae ook na de behandeling?

Cellulitis verdwijnt inderdaad gedeeltelijk na de behandeling. Het kan daarentegen na verloop van tijd weer terugkomen. Vaak is cellulitis ook genetisch bepaald; de patiënt heeft er 'aanleg' voor. Striae (i.e. striemen) verdwijnt niet na de behandeling.

Kan het vet op andere delen van het lichaam terugkomen?

Na de behandeling dient de patiënt een gezonde leefstijl aan te houden. Op de 
behandelde locatie blijft het vet wel weg, maar op andere plaatsen van het lichaam kan de patiënt gewoon dikker worden (het 'nieuw aangemaakte' vet zoekt vetcellen om zich in vast te hechten). 

Verliest men door de ingreep gewicht?

Ja, in functie van het verwijderde volume vet, maar al bij al relatief weinig. Het gaat hier immers om het opnieuw in vorm brengen van het silhouet en niet om een vermageringsmethode!

Hoe snel kan ik me laten behandelen na een bevalling?

We raden aan om zeker 6 maanden tot een jaar na de bevalling te wachten vooraleer men zich laat behandelen. Tenzij men sneller terug op haar oude gewicht is.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77