Site: Home > Behandelingen > HAARTRANSPLANTATIE > FAQ

FAQ

Waarom zou ik kiezen voor Aesthetic Clinics?

 

-

Vrijblijvend en kosteloos consult

 

-

Eerlijk en uitgebreid advies

 

-

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

 

-

U wordt behandeld door Dr. Feriduni, één van Europa's beste haarchirurgen (Dr. Feriduni heeft meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 5000 haartransplantaties succesvol uitgevoerd)

 

-

Aesthetic Clinics voert géén dure reclamecampagnes waar door de prijs niet wordt doorberekend aan de patiënt

 

-

Onze patiënten zijn vaak tevreden na slechts één behandeling ("mega sessie"/"one-session-philosophy")

 

-

We voeren slechts 1 haarbehandeling uit per dag. Zo kunnen we onze haarpatiënten de volledige aandacht en zorg bieden die ze verdienen.

Aesthetic Clinics behoort tot één van Europa's beste haartransplantatie klinieken. Wij werken volgens de hoogst haalbare kwaliteitsnormen. Een haartransplantatie bij Aesthetic Clinics is een uniek concept waarmee wij ons onderscheiden van andere haartransplantatie klinieken. 
Onze leidinggevende haarchirurg Dr. B. Feriduni, weet keer op keer iedere haartransplantatie tot een ongekend succes te volbrengen. Een microchirurgische haartransplantatie is een blijvende oplossing voor mensen die last hebben van haarverlies. Een haartransplantatie bij Aesthetic Clinics is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen beperkt het haarverlies zich meer tot het alsmaar dunner worden van het haar boven op het hoofd, terwijl kaalheid bij mannen vaak begint met het steeds verder terugtrekken van de haarlijn of het dunner worden van de kruin. 
Haaruitval is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Een volle haardos is een schoonheidsideaal en symboliseert dynamiek, jeugdigheid en succes. Het is dus niet verwonderlijk dat haaruitval bij de getroffen mensen vaak als storend ervaren wordt……
Dr. Feriduni is één van de weinige haarchirurgen in Europa die deze megasessies succesvol uitvoert.
Aangezien deze methode een jarenlange ervaring en uiterste vakkundigheid van de behandelende haarchirurg vereist en ze bovendien erg arbeidsintensief is, voeren andere klinieken deze techniek zelden of nooit uit. Waar wij een gemiddelde van 3000 t/m 5000 transplantaten halen, zullen andere klinieken slechts een gemiddelde van 1500 t/m 2000 transplantaten bereiken. Dit betekent dus dat ze minstens 2 haartransplantaties dienen uit te voeren om tot hetzelfde resultaat te kunnen bekomen. Deze keuze maakt het voor hun mogelijk om 2 patiënten per dag te behandelen. Het is uiteraard commercieel voordeliger maar helaas gaat dit vaak ten koste van de kwaliteit van de behandeling.
Dr. Feriduni daarentegen streeft ernaar om per behandeling het hoogste rendement (~hoogste aantal transplantaten) te behalen, zonder de doorbloeding van de hoofdhuid daarbij negatief te beïnvloeden.

Hoe vind ik een goede haarchirurg?

Een goede haarchirurg zou de mogelijkheden en beperkingen van de behandeling perfect moeten kunnen inschatten. Hij zou zich voortdurend moeten blijven verbeteren en steeds op de hoogte zijn van de allernieuwste technieken. Het is erg belangrijk dat er een goede vertrouwensrelatie bestaat tussen de haarchirurg en zijn patiënt. 
De haarchirurg heeft de opdracht zijn patiënt zo uitvoerig mogelijk te informeren over de behandelingsmogelijkheden. Daarbij is het ook van uiterst belang dat de haarchirurg luistert naar de persoonlijke wensen van zijn patiënt, hem hierbij adviseert en hem begeleidt op weg naar een geslaagde haartransplantatie. 
Er zijn verschillende belangrijke aspecten waarmee best rekening moet houden om een goede haarchirurg te vinden:

 

1.

Wanneer je een haartransplantatie overweegt, kan je best verschillende haarklinieken bezoeken vooraleer je een beslissing neemt.

 

2.

Het is belangrijk dat je ook de behandelende haarchirurg ontmoet tijdens de raadpleging. Een consultant kan de consultatie wel inleiden maar voor medisch advies kan je je het best richten tot de haarchirurg zelf. Ook kan enkel hij beslissen welke behandelingsmethode voor jou geschikt is.

 

3.

Welke behandelingsmethode en instrumenten zal de haarchirurg gebruiken bij je haartransplantatie? Wordt er gebruik gemaakt van punchgrafts, de laser, microscoop, micronaalden, enz? Naast de ervaring van de haarchirurg en zijn medisch team zijn de instrumenten die hij gebruikt van uiterst belang voor het resultaat van haartransplantatie.

 

4.

Tijdens de raadpleging met jouw haarchirurg zal hij het aantal geschatte transplantaten en de behandelingskosten meedelen. Laat je niet misleiden door voordelige prijzen. Vaak geven haarklinieken zeer gunstige prijzen maar beloven ze een zeer gering aantal transplantaten dat de kosten van de haartransplantatie en het geschatte aantal transplantaten in verhouding staan.

 

5.

Voor een mooi natuurlijk resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Een te lage haardichtheid geeft immers een te doorzichtig resultaat. Het is van belang dat je de haarchirurg informeert hoeveel folliculaire eenheden er per cm geplaatst worden.

Wat gebeurt er als het haar begint uit te vallen?

Elke haarfollikel bezit de genetische aanleg om een eigen patroon van groei- en rustfase te hebben. De haarfollikels zijn voorgeprogrammeerd om al naargelang men ouder wordt een kortere periode te groeien en langer in de rustfase te blijven.
Uit onderzoek blijkt dat bij personen die last hebben van haaruitval u zich een verdikking van de haarzakjes voordoet. Door deze verdikking van het haarzakje kan de haarbol niet meer terugkeren naar zijn plaats in de huid. Hierdoor is de groeifase verstoord waarbij er wel nieuw haar gevormd wordt maar het zich niet kan nestelen. Er wordt dus voortdurend nieuw haar aangemaakt door de haarbol maar de haren worden slechts enkele weken in plaats van enkele jaren oud. Daardoor blijven de nieuwgevormde haartjes erg fijn en vlassig van structuur en vallen ze steeds uit na enkele weken of maanden. Hoe snel het proces van kaalheid zich vordert is afhankelijk van persoon tot persoon.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is in principe volledig pijnloos. Door de locale anesthesie zal het hoofd strak aanvoelen. U kunt het vergelijken met een te kleine helm om het hoofd. Dit gevoel kan enkele dagen aanhouden.

Kan ik na de behandeling meteen weer aan het werk?

We raden onze patiënten altijd aan om minstens 1 à 2 weken na de behandeling vrij te nemen, aangezien er vorming van wondkorstjes en roodkleuring van de hoofdhuid zouden kunnen ontstaan die tot ca. 10 à 12 dagen na de behandeling kunnen aanhouden. Er zou doorgaans 2 à 3 dagen na de behandeling eveneens een zwelling (oedeem) aan het voorhoofd en/of de zijkanten van het aangezicht kan optreden die ongeveer na 7 à 8 dagen verdwijnen zal. De aanbevolen rustperiode na de behandeling is daarom 2 weken.

Is het na de behandeling zichtbaar dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?

De verkleuring van de hoofdhuid blijft een tiental dagen zichtbaar. De korstjes met de stoppeltjes verdrogen mooi en verdwijnen na 10 à 12 dagen door het wassen en spoelen. Hierna is het in principe niet meer zichtbaar.

Wanneer gaat het haar opnieuw groeien?

De haarwortels zullen weer nieuwe haren produceren die na ca. 3 tot 4 maanden zichtbaar worden. De haren zijn eerst nog erg dun en vlassig van structuur maar zullen geleidelijk aan steeds dikker en steviger worden. Het eindresultaat van de behandeling zal pas na één jaar definitief zijn.

Zullen alle getransplanteerde haren blijven groeien?

In principe zullen alle getransplanteerde haarfollikels nieuwe haren produceren die voor de rest van het leven zullen blijven groeien. Toch zijn er steeds uitzonderingen op de regel. Dit komt gelukkig slechts zelden voor.

Wat mag ik met de nieuwe haren doen?

In principe mag je er alles mee doen. Het gebruik van hairspray, gel en lak zijn na 4 weken geen probleem meer. Wil je je haar kleuren? Dan wacht je best een zestal weken.

Zijn er veel vrouwen die een haartransplantatie laten uitvoeren?

Ongeveer 20% van onze patiënten zijn vrouwen. Door de enorme evolutie van de eigen haartransplantatie en daarmee ook de sterke verbetering van de resultaten laten steeds meer vrouwen een haartransplantatie uitvoeren.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77