Site: Home > Behandelingen > Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Inleiding schaamlipverkleining

Wanneer u vindt dat uw schaamlippen te groot zijn, u er ongemak van ondervindt of zich hierdoor minder prettig voelt, dan kan een schaamlipcorrectie voor u de oplossing zijn. Tijdens het ouder worden kunnen de schaamlippen er minder mooi uit gaan zien. Ze kunnen ook langer worden. Dit is een veel voorkomend probleem waar relatief weinig over wordt gesproken. Veel vrouwen ondergaan pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden zoals fietsen, paardrijden of bijvoorbeeld bij het vrijen. De oorzaak ligt vaak in de vorm of grootte van één of beide kleine schaamlippen. Dit probleem kan met een relatief eenvoudige ingreep onder plaatselijke verdoving worden verholpen.

Het consultgesprek

Uw persoonlijke mogelijkheden worden met u tijdens het consultgesprek besproken. De plastisch chirurg zal uitleg geven over welke factoren van invloed zijn op de behandeling en over het eindresultaat. Deze factoren bevatten onder andere: de huidige structuur, de dikte en lengte van de schaamlippen, uw leeftijd en uw verwachtingen. De plastisch chirurg zal de toe te passen techniek uitleggen die voor u geschikt is. Tevens zal hij met u over de risico's en de totale kosten van deze behandeling spreken. De zorgverzekeraars zullen deze cosmetische ingreep niet vergoeden. Aarzel zeker niet om al uw vragen te stellen! 

De behandeling

Schaamlipverkleining is een dagbehandeling die wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of in combinatie met een roesje naargelang uw eigen voorkeur. U kunt de grootte van uw nieuwe schaamlippen mede zelf bepalen. Toch is het belangrijk dat de biologische functie van de schaamlippen behouden blijft. Ze beschermen de vaginale opening wanneer u uw benen spreid. Tijdens deze behandeling worden de kleine schaamlippen verkleind of weer symmetrisch gemaakt. De behandeling is ook bedoeld om de vaginale "eigenwaarde" te verbeteren. Ook kan de ingreep aangewezen zijn bij pijn tijdens fietsen, vrijen of tijdens het sporten. Voordat u beslist tot deze operatieve ingreep, bedenk u dan goed wat uw verwachtingen van de behandeling zijn. De beste kandidaten voor een schaamlipcorrectie zijn mensen die een verbetering willen maar geen perfectie. Wanneer u lichamelijk gezond bent, psychologisch stabiel en realistisch in uw verwachtingen, dan kunt u een goede kandidaat zijn voor deze operatieve ingreep. Vooraf dient te worden bepaald hoeveel van de schaamlippen u verwijderd wilt hebben. Normaal gesproken is het de bedoeling om alleen het uithangende deel te verwijderen in staande positie; hierbij blijft er nog voldoende schaamlipweefsel over voor een "normaal" aspect. Een operatieve correctie van de buitenste of grote schaamlippen is zeer beperkt mogelijk. Wij baseren ons op de wensen van de cliënt. De littekens na de behandeling zijn vaak minimaal en meestal niet sociaal zichtbaar. Aan de gevoeligheid van de schaamlippen wordt in principe niets veranderd. Een schaamlipcorrectie duurt meestal een half uur. Vooraf wordt met een stift het overschot afgetekend op uw schaamlippen. Tijdens de operatie wordt het aangetekende overschot weggenomen en worden de bloedvaatjes dichtgebrand. Vervolgens wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen.

Na de behandeling

Na de operatie kunnen de schaamlippen gezwollen en pijnlijk zijn. Ook kunt u enig bloedverlies hebben. U kunt de pijn bestrijden door de voorgeschreven pijnmedicatie in te nemen. Blijft u vooral de eerste dag rustig qua activiteiten. U zult merken dat de zwelling en bloeduitstortingen rond de schaamlippen de eerste dag toenemen en zal een piek bereiken na 2 á 3 dagen. Aanbrengen van koude kompressen kan vermindering van de zwelling geven en zal voor u prettig aanvoelen. Bloedverlies kan de eerste 3 dagen aanhouden. Normale activiteiten kunnen worden hervat na 2 weken.

Mogelijke bijwerkingen

Er komen niet vaak complicaties voor na een schaamlipcorrectie. Dit neemt niet weg dat er altijd een kleine kans bestaat op complicaties zoals een infecties of nabloeding. De kans op infectie is 1-2%. U kunt dit risico verminderen door de instructie van de plastisch chirurg strikt op te volgen. Stoppen met roken vier weken voor de ingreep vermindert ook de kans op een infectie. Na de operatie kunnen er flinke zwellingen optreden. Ook kan er altijd wat bloedverlies aanwezig zijn. Wat betreft de littekens; deze zijn vaak nauwelijks zichtbaar. Bij een enkele cliënt is er een tweede behandeling nodig om de nog kleine afwijkingen later te corrigeren.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77