Site: Home > Behandelingen > Fruitzuurpeeling

Fruitzuurpeeling

Inleiding fruitzuurpeeling

De Glycol (fruitzuur) of ook wel glycolzuur genaamd is een verzamelnaam voor een reeks organische zuren. is een huidvernieuwende techniek waarbij de huid gestimuleerd wordt tot nieuwe celaanmaak. Deze behandeling werkt dieper in de huidlagen dan regulieren gezichtsbehandelingen; tot op de lederhuid. Daar vindt nl. de celdeling plaats en kan daar waar nodig gecorrigeerd worden. De glycolzuren  kunnen veel water aantrekken en binden, waardoor dit product een goede moisturiser is. Tevens ontstaat er een prikkel naar de fibroblasten. Deze zijn verantwoordelijk voor de productie van elastine en collageenvezels. Deze (fruitzuur)oplossing verwijdert de bovenste cellen van de huid en activeert het onderliggende bindweefsel. De huid reageert daarop door te genezen en er ontstaat een fris huidoppervlak. De behandeling is direct zichtbaar en houdt lang zijn resultaat. Een fruitzuurbehandeling is dus een goede peeling voor uw huid. Deze peeling wordt bij Aesthetic Clinics uitgevoerd met glycolzuur van het merk Neostrata. Tijdens een dergelijke peeling wordt sterk geconcentreerd glycolzuur gedurende korte tijd op de huid aangebracht. De huid laat deze stof toe tot de onderliggende levende huidlagen. Daar aangekomen gaat het zuur intensief zijn werk doen. Daarna wordt de behandeling weer gestopt door het glycolzuur chemisch te neutraliseren. Deze behandeling veroorzaakt een keratolytische werking: dode huidcellen, mee-eters (comodonen) worden dus verwijderd. Celherstel wordt gestimuleerd en de diepere huidlagen worden geherstructureerd. Een glycolzuurpeeling is aangewezen om de huid gladder, gezonder, steviger, compacter te maken en de aanwezige pigmentvlekken egaler te maken.

Wat doet fruitzuur met de huid?

Wat doet fruitzuur met de huid?

- dode huidcellen gaan weg;

- mooiere kleur van de huid;

- meer doorbloeding; opname van werkzame stoffen;

- pigmentvlekken vervagen c.q. verdwijnen;

- huid ziet er egaler en frisser uit;

- verfijnde poriën;-

preventieve werking tegen huidveroudering.

De werking van fruitzuren op de huid in de verschillende huidlagen:

 

Opperhuid (epidermis):

- herstel van de dikte van de opperhuid;

- verstevigende werking van de haarvaatjes;

- verhoging van de celactiviteit en de celdeling.

 

Lederhuid:

- collageenproductie neem toe;

- betere aansluiting van de opperhuid met de lederhuid;

- toename van de grondsubstantie.

 

Hoornlaag:

- bevordering en herstel van de zuurgraad;

- bevordering en herstel van de originele celstructuur;

- verdunning van de hoornlaag.

Indicaties

Voor welke problemen is een fruitzuurpeeling aangewezen:

-

Acné littekens / vette huid met neiging tot acné.

-

Acné met comodonen.

-

Vroegtijdige huidveroudering / door ultraviolette stralen beschadigde huid.

-

Slecht doorbloede vale huid.

-

Fijne lijntjes en rimpels.

-

Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken.

Het consultgesprek

Tijdens het eerste consultgesprek (gratis en vrijblijvend) zal de huidspecialist vragen naar uw medische achtergrond, uw gezondheid en/of u medicijnen gebruikt. Tevens zal bepaald worden hoe het huidprobleem het best kan worden aangepakt en zal uit onze productlijn een aantal producten geadviseerd worden welke u kan gaan gebruiken indien u over wilt gaan tot behandeling. Zij zal vakkundige een indicatiestelling doen. Ook zal zij vragen naar uw wensen en verwachtingen. Na een prijsstelling gedaan te hebben ontvangt u nog aanvullende informatie over de behandeling.

Voorbereiding vóór de behandeling

Om een optimaal resultaat te bereiken is het goed om de huid eerst goed voor te bereiden op deze behandeling met de verschillende producten die hiervoor op de markt zijn. Wij raden aan om naast onze producten van Neostrata geen andere huidproducten te gebruiken.Stappen voor een goede voorbereiding zijn:- Bereid thuis 2 weken voor iedere peelingsessie uw huid voor met Neostrata producten met laag gedoseerde AHA (fruitzuren). Deze producten zijn natuurlijk te verkrijgen in onze kliniek.
- Reinig uw huid ‘s morgens en ‘s avonds met een Neostrata Cleanser of Clarifying Cleanser.
- Voor de juiste voorbereiding en verzorging van uw huid moet u ‘s avonds een crème, gel of lotion van Neostrata gebruiken. Dit wordt u aanbevolen door uw specialist.

De behandeling

Vaak bestaat de fruitzuurbehandeling uit louter het aanbrengen van het glycolzuur en het weer verwijderen hiervan. Op de dag van de behandeling is het aan te raden geen make-up te dragen. De behandeling duurt in zijn totaliteit ongeveer 20 à 30 minuten.-De huid wordt goed gereinigd. -Indien nodig worden gevoelige plekjes beschermd met vaseline.-Daarna wordt de huid minimaal 2 minuten en maximaal 5 minuten behandeld met de fruitzuurpeeling. -De peeling neutraliseren-De peeling wordt geneutraliseerd-Post peel wordt aangebrachtFruitzuurpeelings zijn er in verschillende concentraties van 20%, 35%, 50% en70%. Er is zelfs een High Potention Peel beschikbaar. Al deze peelings kunnen ook nog versterkt worden met "Peel Booster Pads". Uw huidspecialist weet welke peeling voor u het meest geschikt is. U dient rekening te houden met 6 peelingsessies met een interval van 2 à 3 weken.. Om een goed zichtbaar resultaat te behalen heeft men ongeveer 6 - 8 sessies nodig. Het aantal opeenvolgende behandelingen zal afhangen van het moment dat er geen verbeteringen meer optreden of dat de cliënt tevreden is met het resultaat.

Na de behandeling

De huid kan wat rood en jeukerig aanvoelen. Dit is normaal en zal geleidelijk aan verdwijnen. Ook kan er een lichte schilfering plaatsvinden.Na iedere fruitzuurpeeling is het belangrijk om een herstellende kalmerende verzorging te gebruiken; de Bionic face cream van Neostrata.

Na iedere peeling brengt u ‘s ochtends en ‘s avonds de Neostrata Bionic face cream aan. 3 à 4 dagen na uw peelingbehandeling herneemt u weer uw voorbereidingsroutine voor de volgende sessie. Maak altijd gebruik van een goede beschermende zonnecrème.

Uitleg over de thuisverzorgingsproducten:

De reinigingsproducten.

Neostrata Facial Cleanser: 

Deze zeepvrije formule heeft een mild ex-foliërend effect. Deze fluid reinigt en verwijdert make-up zonder de huid uit te drogen. Dit is tevens geschikt voor een gevoelige huid. De basisverzorging van het dagelijkse huidverzorgingprogramma bevat 4 % gluconolacton. Dit product is zonder parfum en is hypoallergeen.

óf

Neostrata Clarifying Cleanser: 

Een niet irriterende, zeepvrije schuimende reiniger die de poriën grondig reinigt, onzuiverheden verwijdert en bacteriegroei helpt tegen te gaan. Dit product is geschikt voor alle huidtypes. Zelfs de gevoelige huid en de huid met neiging tot acné. Dit product bevat provitamine B5 en kamille-extract. Het bevat 0,3% triclosan en 4% gluconolacton. Dit product is zonder parfum en te verkrijgen in een pompflacon.

Voorbereiding en verzorgingsproducten.

Neostrata Ultra Smoothing Cream: 

Een rijke gelaatscrème die de zichtbare tekenen van huidveroudering als gevolg van de zon voorkomt en corrigeert. Ideaal voor wie voor het eerst fruitzuren gebruikt. Dit product is niet geschikt voor de gevoelige huid. Het is Oil Free, zonder parfum en niet-comodogeen. Dit product bevat glycolzuur en 2% citroenzuur en is verkrijgbaar in een tube.

óf

Neostrata Face Cream Plus:

Een bijzonder krachtige verwekende en ex-foliërende crème die de zichtbare tekenen van huidveroudering als gevolg van de zon aanpakt en een normale tot droge huid verzacht. Niet geschikt voor de gevoelige huid. Het kan ook worden gebruikt om de huid voor te bereiden op een fruitzuurpeeling. Dit product is zonder parfum. Het bevat 15% glycolzuur en is verkrijgbaar in een tube.

óf

Neostrata Gel Plus:

Een lichte, niet-vette, ultrakrachtige ex-foliërende gel. Deze is gericht op een vette huid of een huid met neiging tot acné die al gewend is aan fruitzuurpeeling. Het maakt de huid gezonder, gladder en egaler. Ook worden de ruwe en droge plekjes verzacht. Dit product is niet geschikt voor een gevoelige huid. Het is Oil Free, zonder parfum en bevat 15% glycolzuur. Dit product is verkrijgbaar in een flacon.

óf

Neostrata Oily Skin Solution:

Deze "fluid" is voor een vette huid of huid met neiging tot acné. Dit product helpt de porién te zuiveren en verwijdert overtollige talg. Het wordt op een gereinigde huid aangebracht of in de loop van de dag om de huid op te frissen. Niet geschikt voor een gevoelige huid. Dit product is zonder parfum en bevat 8% glycolzuur en is verkrijgbaar in een flacon.

óf

Neostrata Pigment Lightening gel 10 AHA/PHA:

De hydrochinonvrije formule is bedoeld om een vlekkerige huid met bijvoorbeeld pigmentvlekken op te helderen en te exfoliëren. Het product bevat vitamine C, moerbei-, berenduif- en zoethoutwortelextract. Dit product is zonder parfum en bevat 2% kojinezuur. Dit is een mengel van 5% glycolzuur, citroenzuur en melkzuur en 5% gluconolacton. Het product is verkrijgbaar in een tube.

Product voor een herstellende kalmerende verzorging.

Neostrata Bionic Face Cream 12 PHA:

Een ultrakrachtige, sterk verwekende créme die de huid intensief hydrateert en tekenen van huidveroudering als gevolg van de zon zichtbaar vermindert. Ideaal om de huid te verzachten na een peeling, microdermabrasie, laserbehandeling of aanvullend bij uitdrogende medische behandelingen (zoals topische retinoiden). Het product is zonder parfum, niet-comodogeen en bevat 8% gluconolacton en 4% lactobionzuur. Dit product is verkrijgbaar in een tube.

De producten van het merk Neostrata zijn verkrijgbaar in diverse samenstellingen en zijn geschikt voor alle huidtypes en alle leeftijden. Deze producten worden uitvoerig getest en aanbevolen door dermatologen. Ze worden niet getest op dieren!

Nuttige tips

-

Als uw huid erg gevoelig is, gebruikt u beter geen make-up tijdens de volledige week na de peeling.

-

Vermijdt irriterende producten.

-

Breng uw specialist op de hoogte bij zwangerschap en borstvoeding

-

Allergische reacties op chemische bestanddelen

-

Recente medische behandeling of chirurgie van uw gelaat


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77