Site: Home > Behandelingen > Permanente Laserontharing

Permanente Laserontharing

Inleiding Laserontharing

Aesthetic Clinics is de kliniek om u definitief te laten ontharen door middel van een laser. Wij beschikken over goed opgeleide ontharingsspecialisten die gebruik maken van de allernieuwste lasertechniek voor definitieve laserontharing. Onze medewerkers hebben zich gespecialiseerd in herkenning en oplossen van overbeharing. Geen man of vrouw hoeft zich bij ons te schamen. Het getuigt juist van veel moed dat u de stap durft te nemen om het met ons over een laserbehandeling tegen overbeharing te praten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zicht definitief te laten ontharen. Door middel van enkele laserbehandelingen met een Diode en/of Yag laser is men vaak van dit ongemak verlost!

De menselijke haren groeien niet allemaal tegelijk. De groei hiervan verloopt in fases, in steeds terugkerende cycli.

-

De eerste fase, of de groeifase wordt ook wel actieve fase genoemd omdat de haarwortelcellen alleen in deze fase haar produceren.

-

In de tweede fase, de overgangsfase wordt de haarproductie beëindigd.

-

De derde en laatste fase is de rustfase, in deze weken tot maanden durende fase komt het tot uitvallen van het haar.

Zowel in groeisnelheid, dichtheid en dikte van het haar zijn er grote verschillen waar te nemen naar gelang ouderdom, geslacht of de lokalisatie van de haar. Als men bedenkt dat op de behaarde hoofdhuid alleen al circa 1 miljoen haarwortels aanwezig zijn, maar dat er slechts 100.000 tot 150.000 haren maar zichtbaar zijn. Zo kan men in schatten hoe groot het aandeel van de niet actieve haarwortels moet zijn. Bij een epilatie met laserlicht moet men er dus aan denken dat per behandeling ongeveer 10 t/m 30 % van de actieve haren d.w.z. haren die zich in de groeifase bevinden verstoort. Daarbij moet u ook rekening houden met het feit dat inactieve haarfollikels in de maanden na de behandeling weer nieuwe haren kunnen gaan produceren. Door steeds maar weer om de 10 weken een laserepilatie behandeling uit te voeren, zullen alle actieve haarwortels vernietigd worden.

Indicaties

De ideale indicaties zijn mensen met een bleke huid en donkere lichaamsbeharing. De behandeling is minder geschikt voor mensen met een donkere of zeer gebruinde huid.
Welke lichaamsdelen kunnen behandeld worden?

- Gezicht / Nek / Hals
- Armen / Benen
- Borst / Rug / Buik
- Bikinilijn / Oksels

De diode lasertechniek

Een pulserende diodelasers zend lichtstralen uit. Haren bevatten pigment (kleur). In gepigmenteerd haar wordt deze energie (warmte) naar de haarwortel geleid en hierdoor wordt de wordtel vernietigd. De haar valt dan ongeveer een tot twee weken na de laserbehandeling samen met de wortel uit. De laser werkt met een ingebouwde huidafkoeling. Deze gekoelde laserkop maakt de behandeling aangenamer voor de cliënt. Er zijn veel minder bijwerkingen als bij elektrische epilatie. In vergelijking met elektrische epilatie of met de epilight methode is het risico op littekenvorming bijna uit te sluiten. Andere methodes zoals IPL & VPL ontharing hebben een duidelijk geringer eindresultaat. Ook zijn er met deze "flitslampen" meer behandelingen nodig dan met een behandeling d.m.v Laser.

De behandeling

Uw ogen worden met behulp van een speciale laserbril beschermd tegen de laserstralen. Een verdoving met Emla crème wordt normaal niet gedaan maar kan indien u dit uitdrukkelijk wenst gebruikt worden. Na het aflijnen met wit krijt van het te behandelen gebied worden eerst enkele testshots op de huid gegeven om de individueel verschillende huidreacties te kunnen waarnemen. Per laserimpuls wordt een stukje van ongeveer 1 cm² behandeld. Per seconde kunnen ongeveer 2 laserimpulsen gegeven worden. Naargelang het te behandelen lichaamsdeel duurt de behandeling tussen 30 minuten en 4 uur.

Mogelijke bijwerkingen

Een permanente laserontharing is een veilige behandelingsmethode. Er zijn enkele bijwerkingen die deze behandeling met zich mee kan brengen. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur. Meestal is dit ook een gewilde bijwerking omdat het soms de efficiëntie van de behandeling weergeeft. De kans dat volgende complicaties optreden is zeer minimaal. Toch is het nodig dat u ze kent:

-

langdurige roodheid, tot ongeveer 1 week

-

Lichte verbrandingen van de huid met soms vorming van lichte blaasjes.

-

soms over- of onderpigmentatie, in het bijzonder bij blootstelling aan zon of zonnebank (UV stralen)

Na de behandeling

Blootstelling aan de zon moet men absoluut vermijden. Men mag tot 14 dagen na de behandeling niet in de zon komen. Daarna enkel met een beschermende sunblock crème met een hoge factor.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77