Site: Home > Behandelingen > Injectables

Injectables

Inleiding over de verschillende injectables

Aesthetic Clinics is de specialist voor uw rimpelbehandeling met de verschillende injectables. Wij zijn uitgeroepen door de consumentenbond tot de beste kliniek van Nederland in 2007. Erg belangrijk is dat wij alleen werken met tijdelijke producten zoals: Botox, Restylane, Radiesse en Surgiderm / Juvéderm.

Door het ouder worden verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden ontstaan. We onderscheiden 2 verschillende vormen van huidveroudering, de interne veroudering en de externe veroudering; De interne veroudering van de huid is genetisch bepaald en is vaak onvermijdelijk. De interne veroudering bepaalt fijne en dunne veranderingen in de weefsels en functionele storingen in de huid. Helaas kan men hieraan, tot nog toe, niets doen. Aangeraden wordt een evenwichtige voeding, vitamines, goede bloeddoorstroming en een goede huidverzorging. De externe veroudering wordt enerzijds door de levenswijze bepaald zoals, constante stress, onjuiste voeding, alcohol en sigaretten. Anderzijds spelen externe factoren zoals zonlicht ook een grote rol. Door overmatige blootstelling aan zonlicht gaat de huidveroudering vaak extra snel.

Rimpels en plooien kunnen d.m.v. verschillende ingrepen gecorrigeerd worden. Voorbeelden hiervan zijn laserpeeling, facelift en lipofilling behandelingen. Velen vinden deze methodes te drastisch. Voor deze mensen is een behandeling d.m.v. injectables vaak een doeltreffend alternatief. Injectables kunnen onderverdeeld worden in afbreekbare of tijdelijke fillers, en in niet-afbreekbare of permanente fillers. Hieronder vind je uitgebreide informatie over de door Aesthetic Clinics gebruikte injectables:

Botox (botulinium toxine) is een natuurlijk eiwit. Inspuiting van Botox in een spier zorgt ervoor dat deze niet meer wordt aangespannen. Ieder mens kan te maken krijgen met aangezichtsrimpels. Deze ontstaan als iemand bepaalde spieren in het gezicht steeds aanspant. Het gevolg is lachrimpels of kraaienpootjes. Spant iemand bepaalde spieren gedurende geruime tijd aan, dan kan dit leiden tot een specifieke gelaatsuitdrukking.

Indicaties voor de Botox behandeling zijn:

- Voorhoofdsrimpels (horizontale rimpels op het voorhoofd)
- Fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen)
- Kraaienpootjes (rimpels aan de buitenkant van de ogen)

Rimpels rond de mond en nasio-labiale rimpels kunnen beter behandeld worden door een laserpeeling, lipofilling of door middel van collageen- , polymelkzuur- of hyaluronzuur inspuitingen.

De behandeling

Inspuiting van Botox in de spieren blokkeert de zenuwimpulsen die de spastische bewegingen veroorzaken. De rimpels verdwijnen volledig. Fronsen is na de behandeling niet meer mogelijk. De plastisch chirurg gebruikt een zeer dunne naald om de vloeibare oplossing in de spieren te injecteren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels aan het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, naast en onder de ogen of in de hals. Bij de eerste behandeling kan men een lagere dosis toedienen om zo de individuele wensen te leren kennen. Bij de tweede sessie is het dan mogelijk sommige plaatsen bij te spuiten of correcties te doen. Wanneer na enkele maanden de behandeling herhaald wordt kennen we de persoonlijke reactie en kunnen we ook de juiste dosering toedienen. Correcties zijn nadien bijna niet meer nodig. Na de injectie is er een kans op roodheid of kleine zwellingen. Dit trekt na 1 tot 2 dagen weg.

Mogelijke bijwerkingen van Botox:

Komen regelmatig voor: 

- zwellingen ter hoogte van de inspuitingen
- wenkbrauwen en/of oogleden kunnen tijdelijk doorzakken
- roodheid van de huid
- rond de behandelde gebieden gaat men minder zweten

Komen zelden voor :

- zich lichtjes onwel voelen
- moeheid
- zichtstoornissen
- huiduitslag
- jeuk
- allergische reacties
- droogheid van de mond
- inkrimping van de spieren

Na de Botox behandeling

Onmiddellijk na de behandeling kan er een licht brandend gevoel optreden ter hoogte van de behandelde zone. Aan het behandelde gebied kan er lichte roodheid ontstaan en een beetje bloedverlies optreden door de prikjes, dit trekt echter na enkele uren weg. Men kan de dag van de behandeling lichte hoofdpijn of een lichte druk aan het voorhoofd krijgen, dit is een normale reactie op de behandeling.

Het resultaat

Het eerste effect van de behandeling is te merken tussen 5 en 7 dagen na de injecties.Het definitieve resultaat wordt pas na 2 weken zichtbaar.
De gezichtsuitdrukking wordt iets spannender maar voelt vooral heel natuurlijk aan. De werking houdt de eerste keer gedurende drie á vier maanden aan. Daarna is een herhalingsbehandeling mogelijk. Na meerdere keren geïnjecteerd te zijn met Botox zal de werking ook langer aan gaan houden. Resultaten van zes maanden zijn dan geen uitzondering.

AFBREEKBARE FILLERS

Het product Restylane is verkrijgbaar in zes varianten:

RESTYLANE / Perlane / Touch / Lipp / Sub-Q / Vital

Elk speciaal gemaakt voor specifieke indicaties en effecten, zoals het onzichtbaar maken van fijne lijntjes, het verbeteren van gezichtscontouren of het zorgen voor meer volume van de lippen. Het verschil tussen de verschillende producten is gebaseerd op de grootte van de gelpartikels. Voor een optimaal resultaat kiest uw behandelaar het product, of een combinatie, die het best past bij uw huid en uw wensen.

De jonge huid is glad en elastisch en bevat veel hyaluronzuur dat er mede voor zorgt dat de huid er gezond uitziet. Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van de huidcellen om hyaluronzuur aan te maken af en wordt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid steeds kleiner. Omdat hyaluronzuur helpt water in de huid vast te houden, neemt ook het vermogen van de huid om water vast te houden af. Verlies van volheid van de huid betekent ook dat de huid te ‘los‘ wordt. Hierdoor wordt de huid rimpelig, wat een uiterlijk oplevert dat kenmerkend is voor ouderdom. Een injectie met Restylane vult het verlies van volume aan en verbetert de jeugdige uitstraling van het gezicht; het geeft mooiere profiellijnen, vollere lippen en minder rimpeltjes. 

Indicaties voor Restylane / Perlane / Touch :

Restylane:
is ontwikkeld voor het opvullen van meer uitgesproken lijntjes en diepere rimpels.

Perlane:
is de ideale filler voor zeer uitgesproken lijnen en diepe rimpels, het aantal moleculen hyaluronzuur per ml is bij Perlane aanzienlijk groter dan bij Touch en Restylane. Dit maakt het mogelijk om eveneens lipvergroting en contourverbeteringen uit te voeren (bijv. kinvergroting of wangvergroting)

Touch
is geschikt voor fijne lijntjes en oppervlakkige rimpeltjes. Touch heeft een kleiner aantal moleculen hyaluronzuur per ml dan de normale Restylane en kan hierdoor oppervlakkiger worden ingespoten.

Deze drie fillers zijn uiterst precies te doseren en zijn na inspuiting in principe niet voelbaar. De volgende zones kunnen behandeld worden met Restylane / Perlane en Touch:

- Denkrimpels
- Fronslijnen
- Periorbitale lijnen
- Periorale lijnen
- Lachrimpels
- Liplijn
- Mondplooien
- Nasolabiale plooien

De techniek

Restylane bevat niet-dierlijk hyaluronzuur en water. Het hyaluronzuur in Restylane is gestabiliseerd voor een lang aanhoudend effect. Het hyaluronzuur in Restylane lijkt sterk op het lichaamseigen hyaluronzuur. De producten van Restylane zijn kristalheldere injecteerbare gels. Alle Restylane producten zijn ontwikkeld voor en toegesneden op specifieke behoeften en eisen.

Dankzij de grootte en de fysische eigenschappen van de gelpartikels in Restylane kan elk effect worden bereikt, van verwijdering van dunne lijntjes tot versterking van de gezichtscontouren en vollere lippen. 

De gel wordt tijdens de behandeling in kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd en brengt volume aan onder de rimpel die wordt opgetild en opgevuld.

De restylane behandeling

Voor de behandeling van rimpels is er meestal geen verdoving nodig. Indien gewenst is dit eenvoudig te verzorgen. Er kan voorafgaande aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden op de te behandelen huiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een verdovende injectie. Een huidtest voorafgaand aan de behandeling is niet nodig. Dit betekent dat de behandeling onmiddellijk kan worden uitgevoerd en de resultaten direct zichtbaar zijn. 

De kristalheldere gel wordt in kleine hoeveelheden met een naald in de huid geïnjecteerd. Een behandelingssessie duurt doorgaans 30 minuten. Het kan soms nodig zijn dat de arts binnen 2 à 4 weken de behandelde zone dient bij te werken. 

Het resultaat

De meeste mensen genieten 8 maanden tot 1 jaar van het effect van de behandeling, afhankelijk van de huidconditie en het behandelde gezichtsgedeelte. 

RESTYLANE LIPP

Onze lippen zijn de poort naar de vele plezierige dingen van het leven. Of we nu glimlachen, kussen of de lippen tuiten, ze staan vaak in de schijnwerpers en trekken altijd de aandacht. Continu in beweging, sensueel, expressief en betoverend, afwisselend fascinerend en bekoorlijk. 

Mooie lippen kunnen als geen ander kenmerk uw gezichtsuitdrukking versterken –  en u een speciaal soort vertrouwen geven. De lippen creëren die u graag zou willen hebben, kon tot nu toe niet veiliger....

Restylane Lipp, een van de nieuwste product in het Restylane assortiment, is speciaal ontwikkeld om op natuurlijke wijze de vorm van de lippen te verbeteren en bij te werken. 

Indicaties voor Restylane Lipp zijn:

- lipvergroting
- een vernieuwde liplijn
- meer geprononceerde vorm
- de contouren bijwerken
- afhangende mondhoeken bijwerken
- verticale liplijntjes bijwerken
- horizontale plooi in kin
- lachrimpels

De techniek

Restylane Lipp is een kristalheldere vorm van hyaluronzuur, een stof die van nature in de lippen voorkomt maar waarvan de hoeveelheid met de leeftijd afneemt. Restylane Lipp vervangt dit hyaluronzuur, waardoor de volheid van de lippen en de liplijn gehandhaafd blijft. Uw lippen zien er niet alleen aantrekkelijker uit, ze voelen ook gezonder, zachter en gehydrateerder aan. Versterking met Restylane Lipp benadrukt ook het effect van lippenstift en kan ‘uitlopen van lippenstift‘, wat soms langs de liplijn optreedt, tot het minimum beperken. In tegenstelling tot andere behandelingen voor lipvergroting is Restylane Lipp geheel vervaardigd van niet-dierlijke, natuurlijke grondstoffen, waardoor het risico van allergische reactie zo klein mogelijk wordt.

Omdat de lippen zo actief zijn, is Restylane Lipp zodanig samengesteld dat het overeenkomt met de natuurlijke structuur van de lippen, waardoor hun vele complexe bewegingen worden ondersteund.

De behandeling

Voor de behandeling van lippen wordt er meestal gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving. U krijgt heel snel en eenvoudig de look die u wenst. Het resultaat is direct zichtbaar. Omdat Restylane veilig is, is een huidtest niet nodig. De behandeling kan meteen plaatsvinden. Een behandeling kost doorgaans minder dan 30 minuten, al is dit afhankelijk van de correctie die u wenst. De Restylane wordt met een heel fijne naald in kleine doseringen ingespoten. Direct na het inspuiten produceert (geeft) Restylane volume waarmee de lippen volume krijgen op een natuurlijke manier. Het effect toont zich meteen. Het injecteren van Restylane is snel, veilig en laat geen littekens of andere sporen achter op het gezicht.

Het resultaat

Na de behandeling zijn de lippen vaak wat gezwollen. Dit betekent dat u direct na de behandeling niet het uiteindelijke resultaat ziet. De zwelling verdwijnt doorgaans binnen een paar dagen. Vaak wordt geadviseerd 2 tot 4 weken na de eerste sessie te kiezen voor een vervolgbehandeling. Hiermee profiteert u ook langer van de behandeling. De ervaring leert dat het effect van Restylane tot ca. 6 maanden blijft, wanneer het gebruikt is in de lippen. Samen met uw behandelaar kunt u een plan maken voor vervolgbehandelingen voor effectbehoud. Deze duurzame, maar niet-permanente, behandeling houdt voor u de optie open de behandeling aan te passen aan uw smaak of wens.

RESTYLANE Sub Q

Een behandeling met Restylane SubQ is de ideale oplossing om de gezichtscontouren vorm te geven of ingevallen wangen te corrigeren. Een simpele injectie van Restylane SubQ levert het nodige volume voor een zachte lifting Het tilt de huid van wangen en kin op doordat het volume geeft aan de diepe laag van het subcutane (~onderhuidse) weefsel.

RESTYLANE Vital

Wanneer de huid door het ouder worden haar veerkracht en vitaliteit verliest, is een behandeling met Restylane Vital de perfecte oplossing. Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam minder hyaluronzuur aan. Zelfs jongere vrouwen merken deze verandering op. Het hyaluronzuur in Restylane Vital hydrateert de dermis waardoor de huid er steviger uitziet. Wanneer Restylane Vital diep in de huid wordt geïnjecteerd, wordt de huid weer steviger en elastischer, waardoor een frisse, natuurlijke teint en een gezonder jonger uiterlijk worden gecreëerd. 

Met Restylane Vital is het assortiment aan behandelmogelijkheden erg uitgebreid. Dit houdt in dat er veel verschillende gebieden behandeld kunnen worden, zoals gezicht, hals, decolleté en handrug. Men adviseert om 2-3 behandelingen uit te laten voeren met ca. 4 weken tussen elke behandeling. Na 4 à 6 maanden kan men een vervolgbehandeling laten uitvoeren om het resultaat nogmaals op te frissen. 

Na de behandeling met Restylane producten:

Direct na de behandeling kan de huid licht rood zijn, iets gezwollen, gevoelig of wat jeuken. Dit is een normale reactie op het injecteren. Het ongemak is tijdelijk en verdwijnt binnen een paar dagen. Wanneer bijvoorbeeld de lippen behandeld zijn kan de zwelling langer aanhouden. In enkele gevallen tot een week. Gedurende deze periode kunnen de lippen ook wat ongelijk zijn. Zoals de lippen er direct na de behandeling uitzien is niet het uiteindelijke resultaat. Wanneer ongemakken of andere reacties zich voordoen, dient u contact op te nemen met uw arts. Soms is het nodig om 2 tot 4 weken na de eerste behandeling een touch-up te krijgen voor een optimaal effect.

Mogelijke bijwerkingen met Restylane producten:

Na injecties van Restylane kunnen zich enkele algemene, aan injecties gerelateerde reacties voordoen. Deze reacties zijn onder meer roodheid, zwelling, pijn, jeuk, verkleuring of gevoeligheid op de plaats van het implantaat. Na injectie verdwijnen deze bijwerkingen meestal spontaan binnen enkele dagen. Het risico op vertraagde ontstekingsreacties na een injectie met Restylane is zeer laag, minder dan 1 op 10.000 behandelingen

Meer informatie vindt u ook op www.restylane.nl of www.restylane.com

Radiesse wordt veel gebruikt om diepere rimpels in het gezicht op te vullen, acne-littekens te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren. Radiesse blijft wat langer zitten dan bijvoorbeeld Restylane producten. Zo is Radiesse heel geschikt om uw kaaklijn te versterken, de contouren van uw kin te verbeteren of uw neus te corrigeren zonder chirurgische ingreep. Radiesse is nog maar kort op de Nederlandse markt beschikbaar, maar het middel is al jarenlang uitgebreid getest door klinische onderzoeken. Daaruit is gebleken dat Radiesse volkomen veilig is en prima resultaten geeft. Radiesse bestaat uit een gel die is opgebouwd uit water en calciumhydroxyapatiet, een natuurlijk bestanddeel van het eigen lichaam. Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven. Een Radiesse-correctie blijft ongeveer anderhalf jaar zichtbaar en daarna kan een vervolgbehandeling zonder problemen herhaald worden.

Surgiderm / Juvéderm is een hyaluronzuur. Al jaren wordt hyaluronzuur gebruikt op verschillende medische vlakken: in de oogheelkunde, reumatologie, tandchirurgie en natuurlijk in de esthetische chirurgie. Hyaluronzuur is een substantie die van nature in de huid aanwezig is en verantwoordelijk is voor hydratatie van de huid (herstel van de vochtbalans). Naarmate men ouder wordt neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af in kwaliteit en hoeveelheid. Uw huid wordt droger, fijne lijntjes en later rimpels zullen zichtbaar worden. Uw wangen, jukbeenderen en lippen nemen in volume af. Dankzij de ontwikkeling van Surgiderm / Juvéderm is het mogelijk het volume weer voor een lange periode aan te vullen en de huid weer te hydrateren. Surgiderm / Juvéderm vult uw rimpels op en verbetert uw gezichtscontouren.

Wat maakt Surgiderm / Juvéderm zo uniek?

Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature weer snel wordt afgebroken. Om dit proces te vertragen maakt de fabrikant Corneal gebruik van de beste (farmaceutische) kwaliteit hyaluronzuren, in combinatie met een gepatenteerde driedimensionale cross linking techniek. Hierbij worden alle hyaluronzuurketens zeer effectief aan elkaar verbonden, wat in de praktijk betekent dat deze natuurlijke filler zeer traag wordt afgebroken, zodat u ook kunt genieten van een langdurig resultaat.

Het hyaluronzuur waarvan Surgiderm / Juvéderm wordt gemaakt biedt de volgende voordelen:

- Bevat geen dierlijke ingrediënten (dus minder kans op allergische reacties)
- Geen huidtest nodig (tenzij uw arts het nodig vindt op basis van uw medische geschiedenis)
- Volledig biologisch afbreekbaarUw lichaam herkent het product als lichaamseigen materiaal en zal het dus niet afstoten
- Het esthetische resultaat is onmiddellijk zichtbaar en geeft een natuurlijk en langdurig resultaat

Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur verwerkt in hydrogel dat wordt toegepast voor de behandeling van rimpelvorming, volume-, elasticiteit- en collageenverlies ten gevolge van de veroudering van de huid. Door de injectie van Sculptra in de huid wordt het lichaam gestimuleerd tot de productie van nieuw en natuurlijk collageen. De eigenlijke opvulling van rimpels en oneffenheden in de huid gebeurt dus door het lichaam zelf. Dit is een unieke eigenschap van Sculptra. Dit heeft een natuurlijk en verjongend effect op de huid en een "liftend' effect op het gelaat.

Indicaties

- Voor het herstellen of verbeteren van de jukbeenderen
- Opvulling van ingevallen wangen en/of wangplooien
- Opvulling van rimpels aan het decolleté
- Groeven tussen neus en mond (naso-labiale rimpels)
- Herstellen van kin- en kaaklijncontour
- Opvulling van rimpeltjes rond de mond
- Opvulling van de lippen

Fillers de techniek/De behandeling

Sculptra wordt in of net onder de huid ingebracht door middel van kleine dunne naaldjes. Sculptra laat zich in zijn opgeloste vorm makkelijk injecteren. De injectie van het dunne naaldje in de huid kan op sommige plaatsen echter toch gevoelig zijn, daarom wordt Sculptra meestal gebruikt in combinatie met een lichte plaatselijke verdovingsvloeistof. De behandelende zones worden na de injectie van Sculptra zachtjes gemasseerd zodat de microdeeltjes gelijkmatig verdeeld worden. Het is echter onmogelijk te bepalen hoeveel collageen zal worden aangemaakt. Iedere huid reageert anders en zal een andere hoeveelheid extra bindweefsel produceren, afhankelijk van persoon tot persoon. Daarom is het noodzakelijk om bij de eerste inspuiting erg secuur te werk te gaan, er zal nooit te veel substantie ingespoten worden. Daardoor is het vaak nodig om twee tot vier behandelingen toe te passen om een optimaal resultaat te krijgen, met steeds minstens vier tot zes weken tussen elke behandeling. Zodra men het gewenste resultaat gekregen heeft, kan men best één keer per jaar een " touch-up " behandeling laten uitvoeren zodat het resultaat behouden blijft.

Mogelijke bijwerkingen

- Branderig gevoel aan de behandelde zones

- Men kan na de behandeling een drukkend gevoel ervaren ter hoogte van de behandelde zones

- Bloeduitstortingen en roodheid

- Pigmentverkleuring kan in enkele gevallen optreden

- Er kan soms een onderhuids knobbeltje gevormd worden, dit trekt na enkele maanden weg

Onmiddellijk na de behandeling wordt een verzorgende crème op de huid aangebracht en indien nodig wordt de huid gekoeld met een ijskompres . Vaak kan de huid gedurende enkele uren na de behandeling een lichte zwelling en roodheid vertonen. Dit is een normale reactie van de huid en trekt na enkele uren spontaan weg. Soms kan er gedurende enkele dagen een lichte bloeduitstorting optreden, vooral op plaatsen waar de huid erg dun is.

Het resultaat

Het herstellende effect van New Fill is vrijwel onmiddellijk na de behandeling zichtbaar. In de eerste twee weken na de behandeling neemt dit effect echter wat af door het verspreiden van de polymelkzuurdeeltjes in de huid. Hierna volgt de periode waarin de huid collageen zal aanmaken, dit kan enkele maanden duren. Het uiteindelijke resultaat ontstaat geleidelijk aan en op natuurlijke wijze gedurende een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

Waarschuwing voor NIET AFBREEKBARE FILLERS:

De cosmetische chirurg bepaalt tijdens het consultgesprek welke soort injectable voor de patiënt geschikt is, dit is afhankelijk van de indicatie en de wensen van de cliënt. Onze cosmetische chirurgen verkiezen rimpeltjes op te vullen met afbreekbare fillers. Ze maken geen gebruik van permanente fillers. Het risico op mogelijke bijwerkingen (allergische reacties, infectie, e.d.) is zeer laag maar nog steeds aanwezig. Het is veiliger om tijdelijke fillers te gebruiken. Deze worden immers na enige tijd door het lichaam zelf afgebroken. Permanente fillers kunnen in geval van bijwerkingen enkel operatief verwijderd worden!


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77