Site: Home > Behandelingen > Lipofilling

Lipofilling

Lipofilling Inleiding

Met lipofilling wordt vet uit het lichaam - meestal rond de navel - gebruikt om rimpels, plooien en deuken elders in het lichaam op te vullen.

Indicaties

Sommige mensen hebben een diepe rimpel op hun voorhoofd of neusbrug die ze daar liever niet zouden hebben. Anderen hebben aan weerszijden van hun neus een plooi die tot aan de mond of kin loopt. Deze rimpels en plooien zijn met eigen vetweefsels in één keer op te vullen. Het opvullen van wallen en lippen d.m.v. een lipofilling geeft ook zeer mooie resultaten. Deuken op willekeurige plekken op het lichaam kunnen op deze manier eveneens worden opgevuld.
Bij volgende ziektes mag de behandeling niet ondergaan worden:

- Bloedstollingstoornissen
- infecties rond het te behandelen gebied

Lipfilling - De techniek/behandeling

Door dunne buisjes of zuigcanules wordt met een lage zuigdruk wat vet weggezogen. Dit gebeurt meestal rond de navel. Het vetweefsel wordt gecentrifugeerd en vervolgens ingebracht op de plaats van de gewenste contourcorrectie. De behandeling gebeurt onder locale verdoving en neemt ongeveer twee uur in beslag.

Het vetweefsel wordt gecentrifugeerd d.m.v. speciale apparatuur

Mogelijke bijwerkingen

In het algemeen is de methode van lipofilling een goed verdraagbare methode zonder al te veel ernstige nevenwerkingen. Desondanks bestaat er toch de mogelijkheid dat er nevenwerkingen kunnen optreden die wel zeker na enige tijd verdwijnen:

- Bloedingen en zwellingen ter hoogte van de inspuiting
- Roodheid van de huid, gevoeligheid van de huid

Na de behandeling

Vlak na de operatie zijn de behandelde gebieden nog wat blauw verkleurd en gezwollen. Na ongeveer één à twee weken verdwijnt dit vanzelf. Al vrij snel na de operatie kunt u weer aan het werk. Het effect van lipofilling is direct na de ingreep al zichtbaar. 

Het resultaat

Zodra de zwellingen zijn verdwenen kunt u genieten van het resultaat. Een rimpel of plooi in het gezicht die verdwenen is, geeft een veel jeugdiger en frisser uiterlijk. Men gaat ervan uit dat 40% tot 50% van het ingespoten vet in het behandelde gebied blijft. Daarom is het soms nodig de behandeling te herhalen. Het eigen vet kan men overigens tot 1 jaar bewaren in een speciale koelbewaarder, dit is altijd handig indien er later nog eventueel injecties volgen.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77