Site: Home > Behandelingen > Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Inleiding buikwandcorrectie

Een minder ernstige vorm van verslapping van de huid, zoals bijvoorbeeld een wat uitpuilende onderbuik of een gerimpelde huid rond of onder de navel kan een aanleiding zijn om een buikwandcorrectie in overweging te nemen.
Het verslappen van de buik is afhankelijk van een aantal factoren zoals erfelijkheid, levenswijze, leeftijd, lichaamsbouw, lichaamsgewicht en eventueel doorgemaakte zwangerschappen. Een vet- en/of veloverschot kan vaak aanleiding geven tot allerlei klachten. Het vinden van passende kleding is vaak een groot probleem. Ook smetten in de liesplooien zijn in veel voorkomende klachten.

Indicaties

Of men in aanmerking komt voor een buikwandplastiek hangt af van de klachten en zal in overleg met de chirurg worden bepaald. Eenbuikwandcorrectie is de ideale manier om weer een strakkere buik te krijgen, maar deze behandeling is zeker geen alternatief voor een dieet. Wanneer er sprake is van een duidelijk overgewicht wordt er meestal afgezien van een behandeling en wordt de patiënt geadviseerd eerst af te vallen. Wanneer het streefgewicht is bereikt, kan men alsnog beslissen een buikwandplastiek te ondergaan, met meer kans op een mooi resultaat en minder kans op complicaties.

De buikwandcorrectie techniek

Bij deze behandeling wordt overtollige huid weggenomen. De buikhuid wordt losgemaakt waarna de huid naar beneden toe wordt strakgetrokken. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een liposuctie van het onderhuids vetweefsel.
Soms is het ook nodig om de uitgerekte buikspieren te reven en daarmee de stevigheid van de buikwand te herstellen. De chirurg zal steeds trachten de littekens zo te laten lopen dat ze bedekt zijn door de onderkleding. Bij eenbuikwandplastiek wordt er alleen een horizontaal litteken gemaakt laag op de onderbuik of in sommige gevallen vlak onder de borsten.

De behandeling

Het verloop van de buikwandcorrectie behandeling:

De patiënt dient voor de behandeling op streefgewicht te zijn en dient minstens 4 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Vóór de behandeling zal de chirurg d.m.v. een tekening de te verwijderen buikhuid markeren. Nadat de patiënt is gedesinfecteerd, wordt er gestart met de behandeling. Langs verschillende ultradunne naaldjes wordt op homogene wijze een combinatie van verdovingsvloeistof en zoutoplossing, op lichaamstemperatuur geïnfiltreerd. Na een korte inwerktijd zal de chirurg een incisie aanbrengen, deze reikt vanaf de ribbenboog onderhuids tot aan de liezen. De buikhuid wordt vervolgens losgemaakt, het teveel aan huid- en onderhuidweefsel wordt weggenomen, de navel verplaatst en weer teruggehecht op de natuurlijke hoogte.

Behandelingstechniek van een buikwandcorrectie

Duur van de behandeling:

De ingreep duurt doorgaans 2 tot 4 uur. Omdat het gaat om een grote wond worden na de behandeling aan beide kanten drains aangebracht, hiermee het wondvocht afgezogen. Na een aantal dagen worden de drains verwijderd.

Mogelijke bijwerkingen van een buikwandcorrectie

Aangezien de huid met zijn bloedvaten tot aan de bovenbuik wordt losgemaakt, ontstaat er een groot onderhuids wondoppervlak. Dit kan aanleiding geven tot een aantal complicaties, zoals o.a.:

1.

Een onderhuidse nabloeding.

2.

Een infectie van de wond : de wond is rood, verliest vocht en is vaak pijnlijk.

3.

Een ophoping van wondvocht (een seroom).

4.

Een necrose (afsterven van vetweefsel) doordat het vetweefsel niet langer van onderuit maar via de huid van bloed wordt voorzien.

5.

Verstoorde wondgenezing, vooral bij rokers en mensen met veel overgewicht.

Na de behandeling

Tot vier weken na de operatie moet men dag en nacht een compressiebroek dragen die reikt tot boven de navel. Deze broek wordt voor onze patiënten door ons besteld. De eerste twee weken na uw thuiskomst bent u slechts in staat tot beperkte lichamelijke werkzaamheden.

Het resultaat

Een buikwandcorrectie is een volwaardige ingreep die goede en blijvende resultaten oplevert. Het resultaat van de behandeling is doorgaans vlak na de behandeling zichtbaar, hoewel er de eerste weken vaak nog sprake is van een aanzienlijke zwelling. De littekens zijn na de behandeling nog dik en roodgekleurd maar worden gedurende het genezingsproces steeds fijner en minder opvallend.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77