Site: Home > Behandelingen > Couperose > FAQ

FAQ

Wat is couperose?

Couperose is een verkleuring van de huid door woekering van kleine onderhuidse uitgezette bloedvaatjes. Ze verschijnen meestal in het gelaat ter hoogte van de neus en wangen, maar ook soms ter hoogte van de kin of het voorhoofd. Wanneer de lichaamsfunctie, die ervoor zorgt dat het gelaat afkoelt, niet goed of voldoende functioneert, zal er couperose optreden. De verkleuring verergert vaak door een aantal specifieke factoren zoals o.a. temperatuursveranderingen, door alcoholgebruik, bepaalde kruiden en vaak ook door emoties.

Hoe verloopt de behandeling?

Vaak vindt er bij het eerste consultatiegesprek een testbehandeling plaats. Hier wordt er een klein stukje huid behandeld om op die manier de juiste instelling en de reactie van de huid te kunnen bepalen.
Tijdens de effectieve behandeling, worden de uitgezette bloedvaatjes één voor één op secure wijze behandeld met de laser. Na de behandeling wordt de behandelde zone gekoeld met een icepack.
Er zijn meestal 2 tot 3 sessies nodig om de uitgezette bloedvaatjes volledig te verwijderen. 

Waarmee moet ik na de behandeling rekening houden?

Na de behandeling is het erg belangrijk dat u de eerste dagen na de behandeling blootstelling aan de zon, zonnebank, sauna en stoombad mijdt. 
Wij adviseren u zich 2 tot 4 weken niet bloot te stellen aan de zon of een sunblock gebruiken (vanaf beschermingsfactor 40). Er zou een lichte korstvorming kunnen ontstaan ter hoogte van het behandelde gebied. Deze kunt u best insmeren met een hydraterende lotion. Na enkele dagen zullen ze vanzelf verwijderen.

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77