Site: Home > Behandelingen > Laserpeeling > FAQ

FAQ

Wanneer wordt een laserpeeling toegepast?

Waar injectables niet meer voldoende resultaat bieden, kan een laserpeeling uitkomst bieden. Diepe rimpels of groeven op het volledige gelaat alsook pigmentvlekjes en oneffenheden kunnen door een laserpeeling vervagen of verdwijnen. Ook littekens kunnen d.m.v. een laserpeeling gecorrigeerd worden.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling vindt plaats onder locale verdoving en is dus niet pijnlijk. Na de behandeling kan je de pijn vergelijken met een tweedegraads brandwonde. Dit kan erg trekken, daarom moet de huid meermaals per dag ingesmeerd worden met een brandwondencrème.

Is deze behandeling wel veilig?

Ja, de wond die door de laser veroorzaakt wordt is nauwkeurig gedoseerd en gecontroleerd : de intensiteit van de laserstraal kan vooraf namelijk precies worden bepaald.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Na de laserbehandeling is de huid rood, glad en vochtig. In feite is er een diepe schaafwond of een oppervlakkig tweedegraads verbranding ontstaan. Dergelijke verbrandingen genezen in de loop van enkele dagen tot een week spontaan vanuit de diepte, zonder littekens achter te laten. De nieuw gevormde huid is dunner en gladder dan de oorspronkelijke huid. Daarop berust het effect van de laserbehandeling. 
Het behandelde gebied moet na de behandeling enkele malen daags worden gereinigd en vervolgens dik worden ingesmeerd met de antibiotische crème tot alle korsten zijn verdwenen en het hele gebied is bedekt met de nieuwe huid. De nieuw gevormde huid is eerst diep roze, maar in de loop van zes tot acht weken herkrijgt de huid zijn normale kleur.

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77