Site: Home > Behandelingen > Injectables > FAQ

FAQ

Botilinum Toxine (Botox)

Wat is Botilinum Toxine (Botox)?

Botulinum Toxine is een natuurlijk eiwit, afkomstig van de bacterie clostridium botulinum. Botulinum Toxine blokkeert de overdracht van prikkels van de zenuwen naar de spieren.

Voor welke rimpels is Botox geschikt?

Voorhoofdsrimpels (horizontale rimpels op het voorhoofd)
Fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen)
Kraaienpootjes (rimpels aan de buitenkant van de ogen)

Is Botox wel veilig?

Botox is voldoende klinisch getest geweest vooraleer de FDA (Food & Drug Administration) in 1979 de goedkeuring gaf om dit geneesmiddel te gebruiken voor aandoeningen zoals o.a. strabisme, spierspasticiteit. 
Pas veel later verwijderen! Botox ook gebruikt werd in de esthetische chirurgie.

Hoe snel werkt Botox?

Na 2 á 4 dagen is de werking al zichtbaar maar het definitieve resultaat wordt pas na 2 weken zichtbaar.

Hoe lang duurt de werking van Botox?

Botox wordt langzaamaan afgebroken door het lichaam. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon. De werking van Botox kan 4 tot 8 maanden aanhouden.

Kan ik na een Botox behandeling nog in de zon komen?

Ja, Botox geeft geen enkel probleem. Men kan dus zonder probleem in de zomer behandeld worden.

Polymelkzuur Injectables (New Fill/Sculptra)

Voor welke rimpels is New Fill het meest geschikt?

-

Voor het herstellen of verbeteren van de jukbeenderen

-

Opvulling van ingevallen wangen en/of wangplooien

-

Opvulling van rimpels aan het decolleté

-

Groeven tussen neus en mond (naso-labiale rimpels)

-

Herstellen van kin- en kaaklijncontour

-

Opvulling van rimpeltjes rond de mond

-

Opvulling van de lippen

Hoe lang duurt het effect van Sculptra?

Het effect van Sculptra is blijvend. Door de injectie van Sculptra in de huid wordt het lichaam gestimuleerd tot de productie van nieuw en natuurlijk collageen. De collageen bouwt zich op in de huid en het resultaat hiervan is duurzaam, ook al wordt Sculptra na een aantal jaren terug afgebroken door het lichaam.

Hoe werkt Sculptra?

Sculptra stimuleert de productie van nieuw collageen in het lichaam. Hierdoor verdwijnen of vervagen de rimpeltjes in het gelaat, waardoor de huid er weer jong, fris en stevig zal uitzien.

Wat kan ik doen om het resultaat van de behandeling op lange termijn te blijven behouden?

We adviseren onze patiënten dat ze, zodra ze het gewenste resultaat bereikt hebben, jaarlijks terugkomen voor een onderhoudsbehandeling. Zodat ze van het resultaat kunnen blijven genieten.

Collageen Injecties (Evolence)

Hoe verloopt de behandeling?

Vaak wordt de injectieplaats ingesmeerd met een verdovende crème. De collageen substantie wordt nauwkeurig gedoseerd, vervolgens door middel van een zeer fijne naald rechtstreeks in de huid geïnjecteerd.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt doorgaans slechts 15 á 30 minuten, afhankelijk van de injectieplaats. Indien er voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème wordt aangebracht, zou deze een 20 á 30 minuten moeten inwerken.

Mag ik deze behandeling ondergaan wanneer ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Alle injectables worden afgeraden wanneer de patiënte zwanger is of borstvoeding geeft. De veiligheid van deze behandelingen zijn niet getest.

Hoe lang duurt de werking van Evolence?

Andere collageen substanties blijven doorgaans slechts 3 tot 6 maanden werken, de resultaten van Evolence daarentegen blijft ten minste 12 maanden aanhouden.

Hyaluronzuur injecties (Restylane)

Wat is Restylane?

Restylane is een gel die in de huid wordt geïnjecteerd met als doel meer volume te geven, zodat lippen voller worden en lijntjes en rimpels minder diep worden. Restylane bevat hyaluronzuur; een natuurlijke substantie die van nature in het lichaam voorkomt. In de huid zorgt Restylane voor volume. Verschillende injectables bevatten dierlijk materiaal. Het hyaluronzuur in Restylane bevat geen dierlijk materiaal. Restylane is een van de weinige FDA goedgekeurde fillers.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijke substantie die in het hele lichaam voorkomt. Het geeft de huid volume, smeert de gewrichten en geeft ogen hun vorm. Het hyaluronzuur in Restylane is gestabiliseerd voor lange termijn en bevat noch dierlijk, noch menselijk materiaal. 

Wat gebeurt er tijdens een Restylane behandeling?

Tijdens de behandeling wordt de heldere Restylane gel met een hele fijne naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. De gel zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en glad wordt. Bij de lippen of de gezichtscontouren zorgt Restylane voor meer volume en vorm.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling met Restylane is snel en eenvoudig. Omdat er vooraf niet getest hoeft te worden, kan de behandeling direct worden uitgevoerd. Gemiddeld duurt een behandeling 30 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van het te behandelen huiddeel.

Wat kan worden behandeld?

Restylane kan worden gebruikt om rimpels en groeven te verminderen, de lipcontouren en gezichtscontouren te verbeteren en de lippen meer volume te geven. Veel mensen kiezen ervoor de lijnen tussen de wenkbrauwen, de lijnen tussen neus en mondhoeken en de lippen te behandelen, maar er zijn meer mogelijkheden.

Is het pijnlijk?

De meeste mensen ervaren het injecteren als nagenoeg pijnloos. Je kunt de prikjes voelen. Naar wens kan een plaatselijke verdoving worden aangebracht op het te behandelen huiddeel, voorafgaande aan de procedure. Wanneer u wordt behandeld voor meer volume van de lippen krijgt u meestal vooraf een injectie met locale verdoving.

Hoe zie ik er na de behandeling uit?

Direct na de behandeling kan de huid rood gezwollen, gevoelig zijn of wat jeuken. Dit is een normaal gevolg van het injecteren. Dit eventuele ongemak is tijdelijk en verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen. Na behandeling van de lippen kan de mond gezwollen zijn en er soms wat ongelijkmatig uitzien. Dit kan enkele dagen voortduren (tot een week). Wanneer dit ongemak blijft dient u contact op te nemen met de arts.

Waar moet ik op letten na een Restylane behandeling?

De eerste 48 uur na de behandeling mag u de behandelde huid niet hard wrijven of masseren. Bij behandeling van de mond probeert u de eerste twee dagen de lippen niet teveel te plooien. Zolang er sprake is van roodheid of zwelling dient u de behandelde huiddelen niet aan intense hitte (solarium of zonnebaden) of extreme kou bloot te stellen.

Kan Restylane worden verwijderd?

Neen, Restylane verdwijnt langzaam op natuurlijke wijze. Wanneer u zich onzeker voelt over uw wensen, kunt u ervoor kiezen de behandeling in stappen op te bouwen.

Kan Restylane een chirurgische ingreep vervangen?

Nee toch wordt Restylane vaak in combinatie met een chirurgische ingreep gebruikt om rimpeltjes te behandelen die niet door een operatie kunnen worden gecorrigeerd en om het effect van de ingreep te optimaliseren.

Waarom kunnen de lippen erg opzwellen direct na een Restylane behandeling?

De oorzaak is niet bekend, maar verondersteld wordt dat het geen immunologische reactie is. Meestal is de zwelling binnen een week na behandeling verdwenen.

Kunnen pati�nten met een allergie extra gevoelig reageren op Restylane?

Tot nu heeft men geen relatie kunnen aantonen tussen patiënten met een allergie en een reactie op Restylane.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77