Site: Home > Behandelingen > Ooglidcorrectie > FAQ

FAQ

Wanneer kom ik voor een ooglidcorrectie in aanmerking? 

Door ouderdom wordt de huid rondom de oogleden slapper en dunner, maar ook aanleg kan hierbij een rol spelen. Hierdoor kan bij boven- en onderoogleden een huidoverschot ontstaan. Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. De huid kan zelfs over de wimpers heen gaan hangen waardoor het kijken wordt bemoeilijkt. Bij de onderoogleden resulteert huidoverschot in rimpels. In vele gevallen zijn er `zakjes` of wallen zichtbaar.

Is de ingreep pijnlijk? 

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. De eerste dagen na de behandeling kunnen de oogleden gevoelig zijn en kan men een drukkend gevoel ervaren. Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden echter dik, blauw en gezwollen zijn, dit vooral tijdens de eerste week.

Zijn er na de behandeling littekens zichtbaar? 

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar. Het litteken aan de onderoogleden ligt net onder de wimperrand, meestal iets doorlopend in een kraaienpootje naar opzij. Op termijn zijn ook deze littekens nauwelijks meer zichtbaar.

Welke complicaties zijn er verbonden aan de ingreep? 

Na een ooglidcorrectie komt het soms voor dat het bloedverlies meer is dan normaal. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel wat langer voordat de oogleden er weer mooi uitzien. Een kleine kans bestaat dat de oogleden na de behandeling niet geheel symmetrisch zijn, in dit geval kan een correctieve behandeling uitkomst bieden. Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77