Site: Home > Behandelingen > Facelift > FAQ

FAQ

>> Welke behandelingsmethode is voor mij de meest geschikte? Een facelift of MACS-lift?

Dit wordt tijdens het consultatiegesprek door de arts bepaald. Welke behandelingsmethode voor u de meest geschikte is, is voor een groot deel afhankelijk van de indicatie alsook van de persoonlijke wens van de patiënt.

 

>> Wat is het verschil tussen een klassieke facelift en een MACS-lift? 

Bij een klassieke facelift wordt er een incisie gemaakt vanaf de haarlijn ter hoogte van de slapen, via de natuurlijke plooi voor en achter het oor naar het achterhoofd. Bij een MACS-lift wordt via een beperkte incisie aan de voorzijde van de oorschelp de doorgezakte weefsels met een speciale inwendige draad opgenomen en terug naar boven toe bevestigd.
Met de MACS-lift worden bijna alle nadelen van de klassieke facelift vermeden. De MACS-lift, laat ons toe een even goede en even duurzame correctie van de gelaatstrekken te bekomen met een veel beperktere snede en losmaking van de huid.

 

>> Wanneer kom ik in aanmerking voor een facelift?

Een facelift is aangewezen bij het ontstaan van wangzakjes, het doorhangen van de onderkin en hals, het doorzakken van de wangen met ontstaan van naso-labiale plooien. Ook wanneer het steunweefsel van de huid erg verslapt is. Daardoor zijn de contouren van de kaaklijn vaak niet meer strak.

 

>> Mag ik roken vóór en na de ingreep?

Roken heeft een erg negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer de patiënten niet stoppen met roken. Daarom raden we onze patiënten aan minstens vier weken vóór de behandeling te stoppen met roken en na de behandeling zeker twee weken niet te roken.

 

>> Hoe lang duurt het vooraleer ik weer toonbaar ben na de ingreep?

Onmiddellijk na de ingreep zal uw gezicht er niet echt toonbaar uitzien door de zwellingen en eventuele bloeduitstortingen. Bloeduitstortingen verdwijnen in principe na een tiental dagen. Zwellingen kunnen wat langer aanhouden en trekken geleidelijk aan weg. Dit kan tot enkele weken duren.
Het genezingsproces is van persoon tot persoon afhankelijk. Ook speelt de leeftijd hierin een belangrijke rol. Bij jonge mensen zal het genezingsproces iets vlotter verlopen dan bij oudere mensen.

 

>> Wanneer kan ik na de ingreep weer gaan werken? 

Het is belangrijk dat u de eerste 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt is een voor een stuk afhankelijk van de soort arbeid die u verricht, maar het is toch beter dat u op z'n minst 3 weken voorziet om goed te herstellen.

 

>> Bestaan er alternatieve behandelingen?

Helaas bestaat er geen alternatieve behandelingsmethode. Een facelift zal enkel aangeraden worden wanneer alle overige cosmetische behandelingen niet toereikend zijn.


naar paginabegin

Aesthetic Clinic by Dr. Bijan Feriduni

Aesthetic Clinics by Bijan Feriduni

Free Call

Free call Belgie:
0800 92 997
Free call International:
00800 60 81 00 77